Impressie muizenkamp

Begin zaterdagavond komen we aan op een open plek in het bos. We zetten onze tenten op en gaan lekker muizenvoer klaarmaken. En lokstroop om op bomen te smeren en nachtvlinders mee te lokken. Nog voor het donker wordt gaan we een ronde lopen om in alle uitgezette muizenvallen het voer aan te vullen en ze op scherp te zetten.

Het is doodstil en pikkedonker… We lopen door een donker bos. Er is geen maan, er staan alleen wat sterren aan de hemel. De zaklampen mogen niet aan. Je moet elkaar vasthouden om niet te verdwalen. Ineens klinkt er een ratelend geluid: “Trrrrrrrrrrrrrrrrrr!” “Ja, daar komt er weer een!”, wordt er geroepen. En inderdaad, we zien de schim van een vleermuis boven onze hoofden langs scheren. We lopen verder en zien nog een heleboel keer een vleermuis langs komen. Met een handig apparaatje kunnen we ze al horen voordat we ze kunnen zien. Nog verder in het bos stoppen we bij een zilverpapiertje aan een tak. Gelukkig, nu mag er een zaklamp aan.
Eén van de kinderen loopt een stukje de struiken in en komt terug met een muizenval. Het deurtje is dicht, dus er moet iets in zitten. Voorzichtig maken we de val open in een doorzichtige plastic zak. Snel de zak dicht houden, want de muis springt er bijna uit! We gaan kijken welke soort muis het is en van welk geslacht. Dit keer is het een bosmuis vrouwtje. Als we haar allemaal goed bekeken hebben, mag de muis weer vrij. Ze springt met boogje langs de kinderen het bos in en sprint weg. Zo nodig vullen we het voer bij en zetten de val opnieuw op scherp voor de ochtendronde.
We gaan verder. Nog 19 vallen te gaan…

Klik hier om terug te gaan naar de introductiepagina van de jeugdgroep.

Klik hier om door te gaan naar de Praktische info van de jeugdgroep.

alternatief2IMG_4391  IMG_3869